The “Isles of Scilly” liggen onder de zuidwestpunt van Engeland. Ooit was de eilandengroep een groot eiland, nu liggen er minstens achthonderd scheepswrakken op de voormalige heuveltoppen. De Scillies vormen een wereld op zichzelf, met grootste eiland St. Mary's als het minivasteland met alles erop en eraan: havens, baaien, overdadig begroeide binnenvalleien en minidorpjes, maar met een paar uur rond te lopen.

uit 2017 tot 2018 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

2018_05_09 T1210 Scilly Lantic

2018

Gig Lantic Na afloop van het officieuze WK nichesport, te weten de ‘Pilot Gig’ roeiboten op de Isles of Scilly, liggen de boten nog een tijdje op veldjes en hier op de boulevard, waar ze om ruimte te winnen over de hoge kade uitsteken. De reden is dat het icoon van het eilandtransport, de ‘Scillonian III’, maar drie boten per keer aan boord kan takelen om naar het vasteland te varen. Met twee diensten per dag en 120 boten duurt dat wel even, dus tijd genoeg in de dagen na afloop om de mooie lijnen van deze boten in de lucht te zien priemen.

2018_05_12 Scilly Porthcressa Bay Panorama

2018

Serendipiteit Rondzwervend na het roeiweekend op de “Isles of Scilly” zag ik een foldertje van een tekenevenement, ik was al wat groot tekenwerk van plan en ik was welkom. Zo belandde ik in een kapel-annex in Hugh Town in een gezellige expositie met werk van enthousiaste kinderen, een fikse hand liefhebbers en de lokale broodschilders; ik had een grote inkttekening van de droogvallende rotsenbaai van Porthcressa. Hoewel ik hem erg goed gelukt vond, ben je van buiten nog wel eens minzaam gedoogde decoratie om een evenement 'Internationaal' te noemen, ik was dus blij verrast toen ik de eerste prijs ermee won.

2017_05_02 Scilly Old Harry Rebel Spurr

2017

Heldenboten Het officieuze ‘Pilot gig’ wereldkampioenschap wordt gevaren in de voormalige werk-sloepen van Cornwall, met bootnamen als heldendichten. Poules die het halve alfabet beslaan en een stevig zangrepertoire van de deelnemende ploegen: Engelse sport op zijn allerbest. Na een klein weekje veegt veerpont ‘Scillonian III’ de roeiers weer op en gaat bijna iedereen weer naar het vasteland, waarbij het eiland zucht van verlichting. Ik bleef er een aantal keren achter, de overgang van een afgeladen wedstrijd naar een stille miniwereld is wat om mee te maken. Ik wandelde, nam pontjes en tekende intussen stille baaien, rotskusten en de achtergebleven roeiboten zelf natuurlijk.

2017_05_04 Scilly Hugh Town Low Tide

2017

Eb Eén van de vele charmes van de Isles of Scilly is net als langs de Normandische kust, het grote getijverschil. Een strand is dan als een waterklok, met elke paar uur een karakteristieke stand van al dan niet droogvallende schepen, ankerlijnen vol wier, boeien in kuilen en die typische rottingsgeur van laag water. Op de rotsen zie bovenaan de dapperste wiertjes en schelpjes, die een paar uur droogvallen wel aandurven.