Werk gemaakt op Aruba en Curacao

uit 2023 tot 2023 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

2023_02_24 CUR Rondje Pontje

2023

Rondje Pontje   Rond de Koningin Emma brug ofwel pontjesbrug op Curacao is het een samenkomst van hemelsbreed verschillende verkeersstromen. Over de pittoreske brug lopen toeristen en locals heen en weer tussen Punda en Otrabanda, tenzij er doorvaart is. Dan vaart de brug open en nemt een kleine ferry de honneurs waar. Dwars daarop varen de bizarre cruisekastelen en ruige beroepsvaart, op weg naar het Schottegat met zijn uitgestrekte industriehavens of naar de open zee, richting de andere Cariben of de olievelden van Maracaibo. Hoe vat je zo’n plek samen? Door overal heen te kijken natuurlijk.

2023_02_23 CUR Lagun Mercho

2023

Baaitje Bootje Een rustend vissersbootje te Lagun, met kleurcontrasten die je nergens in Nederland zo zou zien maar dier hier toch echt zonder overdrijven zijn weergegeven. Ik zat op een plastic ton voor het lage standpunt, had een goed gesprek met een heer die in de grafische vormgeving had gezeten en ging na afloop nog wat snorkelen.

2023_03_02 CUR Aloe Vera

2023

Wereldplant Ik schilderde bij een aloë-farm, tevens informatiecentrum over deze boeiende plant. Het was een prachtige en informatieve plek en de aloë is ook echt  een wonderplant. Daarnaast werd het pittoreske beeld van de werkers in de velden mede door de Zuid-Afrikaanse tak onderhouden, van waaruit de gel werd ingevlogen en met het lokale product gemengd; dat was weer een extra educatieve laag.

2023_02_16 Rondje Arikok

2023

Rondje Arikok Het Arikok Natural Park is wat en waar de titel het zegt, op Aruba. We liepen er een drietal dagen rond, een 40 km bij elkaar tussen de heuvels met cactussen en divi-divi, door hete droge rooien met af en toe de bizar kronkelende oude watapana-bomen en de enge manzanilla en bringamosa’s. Richting de kust aan de Passaatkant werd het almaar zwaarder voor de planten, totdat de meest geharde inmiddels plat op de rots gewaaide bomen een benedenwindse luwte vormden voor een enkele cactus en wat zachtere plantjes: schutterspoortjes tegen de eeuwige wind. Van de fauna zagen we een volgevreten grote slang, geiten, eindeloos veel blauwe hagedissen, hoorden af en toe een troepiaal en zagen nog een warawara. Nog meer kustwaarts stopte bijna al het leven en mondden de rooien uit in mooie woeste baaitjes donderende branding, drijfhout en helaas vaak te veel plastic. Ik sleepte meestal een soort schilderknapzak mee, om toch hier en daar een snelle strook te doen. Zo kwam dit werk tot stand.

2023_02_28 CUR Elements Rooftop View Brug

2023

2023_03_03 CUR Directeursbaai

2023